Aanbevolen : Auto onderdelen - waarde auto berekenen
Table of Contents
Je wilt elektrisch rijden, en dan? Ga je kopen of leasen, kies je voor volelektrisch of hybride, welke laadpassen moet je hebben en kun je zomaar een laadpaal in je tuin plaatsen? Bij elektrisch rijden komt meer kijken dan alleen een auto kopen (Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?). Gelukkig is het ook geen hogere wiskunde, zeker niet met een beetje hulp.
Als we het over elektrische auto’s hebben, dan hebben we het over volledig elektrische auto’s. Dat zijn niet de enige auto’s met een elektromotor, je hebt ook diverse soorten hybride auto’s. Die hebben zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Bij een plug-in hybride kun je de accu ook aan laadpaal opladen en kun je ongeveer 40 tot 60 kilometer elektrisch rijden voordat de verbrandingsmotor het overneemt.
Een volledig elektrische auto is eenvoudiger qua techniek en daardoor een stuk voordeliger in onderhoud. Daar staat tegenover dat nog niet voor iedereen een elektrische auto met voldoende actieradius betaalbaar is. Wie een caravan heeft kan beter kijken naar een plug-in hybride. Hoewel steeds meer elektrische auto’s een aanhangwagen mogen trekken, neemt het bereik met een caravan wel drastisch af.
500 euro. Met de ANWB Autokostentool kun je berekenen hoe veel een elektrische auto je maandelijks kost. Je zult zien dat de hogere aanschafprijs binnen een aantal jaar vaak meer dan gecompenseerd wordt door de lagere kosten voor stroom en onderhoud. Nieuw, tweedehands of lease? Er is inmiddels een groot aanbod van nieuwe elektrische auto’s en daardoor groeit ook het aanbod (jong) gebruikte elektrische auto’s gestaag.
Wat kan én wil je spenderen aan een auto? Wie gaat kijken naar een gebruikte elektrische auto helpen we op weg met een checklist waar je bij aanschaf op moet letten. Voor de aanschaf van een nieuwe of een gebruikte elektrische auto is er een aanschafsubsidie, maar helaas is het subsidieplafond in 2021 al bereikt. Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?.
In de zakelijke markt is leasen heel gewoon, maar ook steeds meer consumenten leasen in plaats van hun auto te kopen (Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?). Private lease heeft zowel voor- als nadelen. Je hoeft niet in één keer het gehele aankoopbedrag te betalen én alles behalve de stroomkosten zit in de maandprijs inbegrepen. Omdat leasemaatschappijen schaalvoordeel hebben bij het inkopen van de auto’s en afsluiten van verzekerings- en onderhoudscontracten, kan het onder aan de streep zelfs goedkoper zijn dan kopen.
Laadpas Een elektrische auto is één, maar je zult hem ook moeten opladen. Helaas kun je bij de meeste laadpalen niet zoals bij het tankstation met je pinpas betalen, maar heb je een speciale pas nodig: de laadpas. Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?. Er zijn een heleboel verschillende aanbieders en die hanteren allemaal hun eigen tarieven.
Als je naar het buitenland op vakantie gaat moet je er zelfs rekening mee houden dat je laadpas niet bij alle laadpalen geaccepteerd wordt. Daarom is een tweede, al dan niet lokale laadpas, aan te raden. De ANWB Laadpas heeft overigens een uitstekende dekking in heel Europa (Laadpaal thuis installeren). Wel of geen eigen laadpaal? Wie zijn auto op of aan eigen terrein kan parkeren kan een eigen laadpaal overwegen.
Dat is zomaar de helft goedkoper dan laden bij een publieke laadpaal. Met de ANWB Laadpaalconfigurator kun je snel en vrijblijvend zien wat een laadpaal inclusief installatie kost, zodat je voor je zelf het rekensommetje kunt maken of een eigen laadpaal zichzelf terugverdient (Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?). Wie zonnepanelen op het dak heeft of een flexibel energietarief kan nog meer besparen door een eigen laadpunt te plaatsen.
Het laden gaat dan een stuk langzamer, maar je hebt geen of lage installatiekosten. Een overweging voor wie wél op eigen terrein kan parkeren, maar niet genoeg rijdt om de kosten van een eigen laadpaal te rechtvaardigen. Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?. Heb je geen plek voor een eigen laadpunt, dan kun je een openbare laadpaal bij je gemeente aanvragen.
Weten hoe lang je met een bepaald model elektrische auto naar jouw favoriete vakantiebestemming onderweg bent? Gebruik dan de ANWB Routeplanner. Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?. Je ziet dan precies waar en hoe lang je moet laden. Ook handig voor andere lange elektrische ritten! Verzekeren van je elektrische auto Net als elke auto in Nederland moet ook een elektrische auto in Nederland verplicht WA verzekerd zijn.
Dat is alleen geen garantie dat je geen pech kunt krijgen. Zo kun je stranden met een lege accu, een laadkabel die niet los wil of een lekke band. En wist je dat een elektrische auto ook nog een ouderwetse 12V-loodaccu heeft, net zoals elke andere auto? Die accu is voor de boordsystemen, zoals je verlichting en de schermen in het interieur.
Reden genoeg dus om ook met een elektrische auto lid te zijn van de Wegenwacht (Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?). .
Overigens is de planning dat vanaf 2022 het tarief van 16% een paar jaar wordt aangehouden, om zo de jaarlijkse grote schommelingen in de vraag tegen te gaan. Na tientallen jaren rijden met een brandstofmotor zit het diep in ons systeem: je tankt pas als je tank bijna leeg is.
Je ziet veel EV-rijders met dezelfde logica bij de snellaadstations langs de weg staan. Batterij is leeg, dan laadt je hem weer helemaal op. Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?. Maar om tijd te besparen, heerst er bij elektrische auto’s een andere logica: je laadt namelijk tot twee keer zo snel als je batterij tussen de 30% en de 70% gevuld is. Dat komt door veiligheidsmaatregelen die je auto treft tegen beschadiging van de batterij.
Je laadt vaker, maar korter, en komt daardoor uiteindelijk sneller op je eindbestemming aan. Daarnaast kun je altijd laden op de momenten dat je auto toch al stil staat bij jou thuis, op kantoor of op de eindbestemming. Een vooraf bepaald leasebudget, de keuze uit een paar automodellen zodat het overzichtelijk blijft voor de wagenparkbeheerder… decennia lang is dit de norm geweest bij de meeste werkgevers - Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?.
Want een mobiliteitsbudget en vervolgens private leasen, is tegenwoordig een aantrekkelijk alternatief. Voor de werkgever, want die hoeft geen wagenpark meer te beheren, maar zeker ook voor jou als werknemer. Want opeens mag je helemaal zelf een auto uitkiezen binnen je budget. En daarbij is elektrisch rijden extra interessant, want private lease voor elektrische auto’s is booming en er worden hoge kortingen gegeven.
Tot slot nog een geruststellende gedachte: als je de pech hebt ontslagen te worden, kun je je leasecontract ontbinden. Let er dan wel even op dat je een lease contract hebt met een private lease keurmerk, dan ben je hier in ieder geval zeker van. In het jaar 2021 kun je veel nieuwe elektrische auto’s verwachten, in alle prijsklassen en voor elk wat wils (Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?).
In het hogere segment zal de BMW ix3 de nodige indruk maken. Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?. En wat dacht je van de Tesla model Y: eindelijk komt hij naar Nederland. Bij de compacte modellen willen wij de Opel Corsa e, de Peugeot e-208 en de nieuwe Renault Zoë zeker niet ongenoemd laten. Het zijn immers opvallend volwassen auto’s met een actieradius van ongeveer 250 kilometer in de winter.
Je zou bij al die goede redenen bijna vergeten dat het milieu enorm gebaat is bij elektrisch rijden! Belangrijk is wel dat je op 100% groene stroom rijdt. Bij Eneco e, Mobility rijd je daarom altijd gegarandeerd op stroom afkomstig van de zon en de wind. We vergroenen iedere kilometer die jij elektrisch rijdt.
Zo zijn wij jouw partner in duurzaamheid. Hoe we dat doen, lees je hier. Voor zelfstandigen gelden de voordelen van private lease natuurlijk ook. Maar daarnaast kun je als ondernemer óók kiezen voor de aankoop van een elektrische auto en profiteer je van de MIA (Milieu Investerings Aftrek). Dan kun je in 2021 tot 36% van een bedrag tot € 40.
Een flink voordeel. Rijd je je auto ook privé, dan betaal je in 2021 dus 12% bijtelling. Nog een voordeel: de wegenbelasting voor elektrisch rijden blijft ook in 2021 lekker op nul staan. En dat houdt de overheid zo tot 2025. Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal?. Interessant! Dit waren onze zes tips voor elektrisch rijden in 2021.
belast de batterij meer dan gewoon laden. Het is daarom verstandig dit alleen te doen als het écht nodig is. Lange tijd stil staan met volle accu Het is verstandig om na te vragen of de elektrische auto . Is het antwoord ja? Dan is een goede vervolgvraag of de accu dan helemaal vol geladen was.
Table of Contents
Latest Posts
Auto Avant Export
Auto Verkopen Alphen Aan Den Rijn
Auto Nl Export
All Categories
Navigation
Latest Posts
Auto Avant Export
Auto Verkopen Alphen Aan Den Rijn
Auto Nl Export